Toon Daems

Hij is in de eerste plaats een familieman. Toen ik met Vera trouwde hebben wij resoluut gekozen voor Igor, Freija en Jens, onze kinderen. Dat is, ondanks dat ze nu alle drie het huis uit zijn voor mij nog steeds de eerste prioriteit samen met onze vier kleinkinderen, Imke, Bjoke, Fenne en Bastiaan. Spijtig hebben we na zes maanden intense strijd om te blijven leven, afscheid moeten nemen van Imke, onze engel in de hemel. Door en met haar heb ik "Gedachten aan een engel" geschreven. Je kan haar levensverhaal volgen op de blogspot die haar papa en mama voor haar bijgehouden hebben.

Imke
Bjoke
Fenne
Bastiaan

Beroepshalve was ik transportcoördinator bij Union Carbide. In 1989 moest ik stoppen wegens mijn ziekte M.S. (multiple sclerose). Verder was en ben ik zeer sterk sociaal ingesteld, ondermeer in de Sint-Jozef parochie te Merksem waar ik opgroeide. Ik had daar een eigen kinderkoor en een muzikaal ensemble. Later ben ik lid geworden van het plaatselijke Sint-Ceciliakoor en al gauw werden mijn muzikale kwaliteiten als repetitor, en (hulp)organist ontdekt.

Toon

Ondanks m'n handicap,
een fervente sporter!

Het is niet belangrijk om te klagen en zagen over wat je niet kan doen, maar wel positief bezig te zijn met de dingen die je wel kan doen. Meer dan tien jaar gelden was ik een van de medeoprichters van het rolstoeltennis in Vlaanderen.

Handbike

Mijn passie: muziek!

Van in mijn jeugdjaren ben ik gepassioneerd door de muziek. Misschien is mijn handicap dan ook een geluk bij een ongeluk geweest. Je moet weten, ik ben een autodidact, ik heb alles zelf moeten leren. Ik heb steeds gedroomd om met muziek bezig te zijn. En die droom werd realiteit. In 2005 won ik de Klara compositieprijs. Het werk voor pianotrio ‘Hommage aan Mozart’ werd door een twintigtal radiozenders overgenomen waaronder Canada, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland.

Klara

Meer weten?

Wie meer wil weten over mij kan hier mijn curriculum vitae downloaden in PDF-formaat.